Followers

Apr 11, 2016

Salam, dh lame saya tak update blog kan.. di sini sy ada terjumpe satu website ne.. kalau ada sesiape yang ingin menambah duit poket cuba klik link ne.. http://viral-profit.com/?ref=Diya thanx bg siape yg klik..

Jul 29, 2015

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua... Dah lama aku tak update blog ni. Rasanya belum terlambat untuk aku ucapkan SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN. Tahun ni tak banyak sangat jemputan kenduri dan open house.  Semua dah bekerja ke? Itu bagi yang bekerja.. Yang Cak bekerja, sekarang sibuk mencari-cari kerja. Sekarang susah mencari kerja mengikut kelulusan masing-masing. Nak cari mengikut angkat muat pun susah sekarang ne.. Bagi yang belajar, dah masuk sekolah ke? Belajar elok-elok.. Jadikan haraan ibu dan ayah...



Jun 30, 2015

Diary Ramadhan 2015@ Hari Ke-12

Diary Puasa Ke-12 (Hari Isnin 29/6/2015)

hari ne masak sambal kentang + fish ball, ikan goreng, sayur campur n ikan singgan trg... dn juga x lupa air sirap lemon
ayah kita pulak bwk blik lauk punya la byk.. fikir2 kita arine buka 3org jer.. nak abis cmne... fikir2 la... huhuhu....
malas nak membazir sampai ke sahur masih lauk tadi... pon tak habis jugak.... hebatnya berpuasa semua nk makanan, makan sikit dah rasa kenyang...



Mar 1, 2015

Suamiku Encik Sotong

Salam semua, hope semua sihat2 je ok... Dah lama aku tak update blog kan.. Takde ape2 nk update sejak kebelakangan nie plus kesihatan tak berape sihat sangat. Lebiih2 lagi aku baru kehilangan nenek tersayang. Aku dah takde nenek dah selepas ini. Ok la.. yang pergi biar pergi. kite yang hidup ne kena teruskan hidup. betul tak.. Apa ek topik kite selepas ne... Emmm... Selepas drama Kerana Terpaksa Aku Relakan. Kini drama adaptasi dari novel Syikin Zainaliaitu Suamiku Encik Sotong semakin popular sekarang. Dengan lakonan mantap artis2 kita. Jalan cerita drama ini menjadi semakin menarik peminat untuk menonton drama ini dan membuatkan para peminat tak sabar menanti sambungan episod seterusnya.Barisan pelakon seperti Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha dan ramai lagi.  Siaran ditayangkan pada saluran Astro Ria (104) dan tayangna serentak di Astro Maya HD.
Barisan Pelakon : Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari
Tonton Secara Online Melalui Pautan link berikut: 
Tonton Suamiku Encik Sotong Full Episode
- See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Barisan Pelakon : Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari
- See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Barisan Pelakon : Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari
- See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Barisan Pelakon : Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari
- See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Barisan Pelakon : Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari
- See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari - See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari - See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Barisan Pelakon : Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari - See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf
Barisan Pelakon : Sharnaaz Ahmad, Amyra Rosli, Amar Baharin, Hanis Zalikha, Erry Putra, Roy Azman, Lydiawati, Syatila Melvin, Zaidi Omar, Rosnah Johari - See more at: http://www2.bukancincai.com/2014/10/tonton-suamiku-encik-sotong-full-episod.html#sthash.p02j3UPT.dpuf

Jul 11, 2014

Episod Akhir Drama Kerana Terpaksa Aku Relakan


Assalammualaikum dan salam sejahtera. Siapa yang layan drama Kerana TerpaksaAku Relakan? Pelakon utama drama ini akan diterajui oleh Amar Baharin dan Izreen Azminda. Saya bagi 10 bintang sebab pelakon Amar Baharin comel. Eh.. Jalan cerita yang best dan setiap watak yang ada dibawa oleh setiap pelakon terkesan. Selain Amar Baharin dan Izreen Azmida yang menerajui drama KTAR ini. Pelakon lain yang menerajui drama ini seperti Dian P.Ramlee, Syafik Kyle, Eddy Asyraf, Aliza Shadan, dan Hairi Safwan serta ramai lagi. Lakonan pada setiap pelakon memeriahkan lagi drama ini. itu yang menjadi drama ini semakin best dipandangan peminat KTAR ini. Itu pendapat sayalah. Kemungkinan ada yang berpendapat lain dari Saya. Phewww.. Tarik nafas.. Lepas.. Tarik nafas.. Lepas..


Drama ini akan melabuhkan tirainya tidak lama lagi. Tak sabar rasanya nak tau ending drama ini samada sama atau tidak jalan cerita di dalam novel hasil penulisan dari Umie Nadzimah itu. Dan saya tertanya-tanya apa yang akan terjadi pada episod akhir nanti. Saya tetap cari untuk episod akhir tersebut. Akhirnya…

 Kepada peminat drama di slot Akasia TV3 yang terlepas waktu siaran atau ingin menonton kembali drama ini, sila layari laman web

Ok, macam frustrated jer bila mana semalam, dah elok2 dah si Indah pakai baju nikah... pas tu jumpa Abah dia, pas tu habis kat situ... Aiyarkkk, tengah syok2 tengok habislah pulakkk... wakakakakaka... Biasalah tu, dah namanya bersiri kann??? So nak tengok lebih2 sila tunggu dengan sabar... Sebab tu, aku lebih suka marathon online... biarkan diri ini ketinggalan beberapa episod, lepas tu terus marathon, tak adalah ternanti2, tak adalah tertanya2... Ha ha ha... Gaya nengok dah macam apa dah...tak reti2 nak sabar pulak... especially bila part cliche kannn??? Tapi takkan aku sorang jer macam tu kannn??? Ada jugak orang lain macam tu... 

Bila part2 cliche macam ni, dah nak ending2 memang tak sabar jer nak tunggu habis... Uhukss... sepenuh perasaan betul aku layan cerita ni... wakakakaka... macam masuk ke dalam cerita tu pulak... Tapi tak adalah sampai benda lain semua tak boleh buat... Just minat ok minat... Ekekekeke…

Selamat Menonton episod akhir drama KTAR ini pada isnin nie ye... Jangan Lepaskan peluang..